Moha vegetáriánus és vegán honlapja

 Vegetáriánus táplálkozás, vegetarianizmus

Moha vegetáriánus és vegán honlapja

1993 óta vagyok vegetáriánus, 2006-tól pedig vegán.
Hamar megtapasztaltam, hogy a vegetáriánus életmód egészségesebb (sokkal kevesebbszer vagyok beteg, mint előtte). Több más előnye is van. Kevesebbet alszom, energikusabb vagyok. A kezdetben egészségügyi hozzáállás hamar erkölcsi kérdéssé vált. Már elvből nem vagyok hajlandó senkit megenni.

Sokszor teszik fel a kérdést: "Hogy, hogy? De hát akkor mit eszel?" Eleinte ez számomra is fejtörést okozott, hiszen nyilván nem abból áll a dolog, hogy ezen túl nem rakok semmit a vajas kenyérre, és üresen eszem a főtt krumplit. Kevés időt töltök, főzéssel, inkább a gyorsan elkészíthető, egyszerű ételeket kedvelem. De a rengeteg féle zöldségből, gyümölcsből nagyon sok ízletes, vegetáriánus étel készíthető. Remélem a receptek segítséget nyújtanak ebben. A vegetáriánus étrend egészséges, tápláló, sokszínű és ízletes.

Elkészítettem ezt az oldalt, hogy minél kevesebben álljanak hasonló tanácstalansággal a táplálkozásnak ezzel a valójában természetes és ősi formájával szemben. Szeretném népszerűsíteni a vegetarianizmust, és az érdeklődőktől a már régóta vegán módon élőkig mindenki számára hasznos honlapot működtetni.

Szívesen látom az építő jellegű véleményeket, kritikákat.

Moha