Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Ebben a menüpontban azt találod, hogy hogyan kell vegetáriánus, vagy vegán életmódot folytatni.

Listákat is készítettem, amelyek segítségedre lesznek egy bevásárlás során. Milyen vegetáriánus ételek vannak, hogyan lehet hagyományos ételekben alapanyagokat (pl.: tojást) helyettesíteni.

Ne lepődj meg a vegetáriánus, akár vegán kutya tartáson sem. Talán hazánkban ez még különlegességnek számít, de négylábú barátaink is fejlettek és egészségesek lehetnek, ha megfelelő növényi étrenddel táplálod őket. Más országokban ennek már komoly kultúrája van. (például Olaszországban kezdő csomagot árulnak ehhez.)

Remélem hasznos olvasnivalót találsz ezen a részen, csakúgy, mint az egész honlapon.

Ez nem csak a te hóbortod. Hozzád hasonlóan rengetegen táplálkoznak így, köztük nagy gondolkodók, hírességek, rendkívüli teljesítményt nyújtó sportolók bizonyítják, hogy az élet bármely területén sikeres lehetsz. Sokuk szerint ez hozzásegít ehhez, nem pedig csak nem gátol. A vallások, spirituális irányzatok is erre tanítanak.

Idézetek hírességektől

"Manapság, mikor mindenki tisztában van vele, hogy az állatoknak akár szórakozásból (vadászaton), akár ínyességből való kivégzése - vétek, a vadászat és a húsevés már nem közömbös, hanem egyenesen bűnös cselekedet, mely, mint minden gonoszul és tudatosan véghezvitt cselekedet, sok egyéb és még gonoszabb cselekedetet von maga után."

Lev Tolsztoj:
Mindennapra (Március)

Szakrális idézetek

Egyszer azt mondta ALLAH RASULJA (prófétája) UNOKATESTVÉRÉNEK: "ALI, Ó ALI, NEM KELLENE HÚST ENNED. Ha húst eszel 40 napig, azok a tulajdonságok jönnek elő belőled. Azok a tettek jönnek elő belőled. A vérük előjön belőled. Tulajdonságaik és tetteik előjönnek belőled. Emiatt emberi tulajdonságaid megváltoznak, könyörületes tulajdonságaid megváltoznak, a tested lényege megváltozik. Ó Ali, nem kellene húst enned. Abba kell hagynod, ne edd azt."

Muhammad Raheem Bawa Muhaiyaddeen, Iszlám szufi szent