Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Dr. Tamasi József
belgyógyász szakorvos,
a természetes gyógymódok szakértője

 

35 éve foglalkozom természetgyógyászattal, szinte valamennyi ágával és ennyi ideje vagyok vegetárius. 3 éve vagyok vegán és glutént sem eszem. Ezt a diétát betegeimnél is sokszor ajánlom és ők Tamasi diétának nevezik. Meggyőződésem a vegetárius élet nem csak erkölcsi, etikai oldalról, hanem az egészség oldaláról is. Gyermekeim is vega módon nőttek fel.

Elmúlt év végéig Olaszországban praktizáltam öt évig, de most már itthon dolgozom újra, magánorvosként Budapesten és Kecskeméten. Szabadidőmben túrázok, festek, naponta sportolok. Nagy örömömet lelem a vegetárius ételek főzésében, családomnak (6 gyermekem, 4 unokám) havonta-kéthavonta rendezek nagy vega lakomákat. Most recepteket írok, amelyeket felrakok a weboldalamra folyamatosan.

Meggyőződésem, hogy a világ rendjébe, az Isteni teremtésbe csupán a vegetárius táplálkozás tartozik bele.

A húsevés felborítja a rendet:

  • mert erőszakosságot kíván, ilyen módon önző, kegyetlen és az erőszak nem a természet rendjébe való
  • mert törvényszerűen egészségromboló, pedig a természet nem olyan élelmiszert ad az embereknek, amitől megbetegszenek
  • mert környezetromboló, pedig harmonikus élet nem kéne tönkretegye a környezetünket

Nyilvánvaló, hogy a tudomány csupán azért nem hangsúlyozza kellően az egészségesebb húsmentes táplálkozást, mert valamennyi érdekelt szakember, kutató húsevő. Az emberi ragaszkodás, önzés, gonoszság legyőzi a tudományos kíváncsiságot és a meglevő tények racionális elemzését, integrációját.

Az egyházak többsége csupán azért nem hangsúlyozza a nyilvánvalóan erőszak mentesebb vega életmódot, mert a vezető papok döntő többsége állatok élete árán, önző módon húsevő kíván maradni.

A világ éhínséggel kapcsolatos gondjait, az élelmezési problémáit a politikusok, és vállalatok nyilvánvalóan csak azért nem a vegetárius élelmezéssel kívánják megoldani, mert a politikusok és vállalatvezetők döntő többsége húsevő és fel sem merül bennük, hogy az állatok élete nem az önző emberi érzékkielégítést kéne szolgálja.

Pedig mind a tudomány, mind a vallás, mind a gazdaság oldaláról rendelkezésünkre áll már annyi információ, amely alapján összerakható a teljes kép, amely alapján csak az nem látja, aki nem akarja: a természet rendje szerint az emberi lény vegetárius kéne legyen, leginkább is vegán!

 

Elérhetőség:
www.tamasidr.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bejelentkezés:
Budapest: +36-30-574-9968
Kecskemét: +36-70-332-32-52

Idézetek hírességektől

"Mindaddig, amíg az Ember könyörtelen pusztítója lesz az alacsonyabb szintű élőlényeknek, nem fogja ismerni sem az egészséget, sem a békét."

Pithagorasz

Szakrális idézetek

"Ha azt mondod, hogy Isten mindenben benne lakozik, miért ölsz meg egy csirkét?"

Guru Granth Sahib, 1375. oldal