Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Ki ne ismerné James Cameront, a Titanik, a Terminátor, az Avatar rendezőjét? Nos, ez az okos középkorú úriember feleségével, Amissel együtt 2012-ben megnézte a Forks Over Knives című dokumentumfilmet, s ennek hatására tért át a növényi étrendre. Ez a dokumentumfilm a vegán életmód mellett szóló egészségügyi érveket boncolgatja csupán, de azokat nagyon hitelesen.

"A valódi változást azonban - meséli Amis Cameron - az hozta meg, amikor megértettük a kapcsolatot az étkezés és a környezet sorsa között. A vegán étrend nagyon jót tett az egészségünknek és a gyerekeink egészségének, de mindezekkel együtt számunkra most már a környezetvédelem van a fókuszban."

 "Nem nevezheted magad környezetvédőnek, ha még mindig állatokat fogyasztasz"
A. Cameron

A klímakutatók és az ENSZ is egyetért vele ebben, s a megoldást a vegán étrend globális elterjedésében látják, mivel az állattartás már közismerten az üvegházhatású gázok túlsúlyának és egyéb hatalmas környezeti terheknek egyik legfőbb okozója.

Mindezek miatt a most megnyíló környezettudatos szellemiségű magániskolában, Californiában, kizárólag vegán ételeket kapnak majd a gyerekek.

Forrás: veganallatvedelem.blogspot.hu Az eredeti angol cikk

Idézetek hírességektől

"...a húsevés egyszerűen immorális cselekedet, mivel olyan aktust követel, mely ellentétben áll az erkölcsi érzékkel - gyilkosságot."

Lev Tolsztoj: Első lépés

Szakrális idézetek

„Az ember akkor válik méltóvá az üdvözülésre, ha egyetlen élőlényt sem öl meg.”

(Manu-szamhitá 6.60)