Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Ki ne ismerné James Cameront, a Titanik, a Terminátor, az Avatar rendezőjét? Nos, ez az okos középkorú úriember feleségével, Amissel együtt 2012-ben megnézte a Forks Over Knives című dokumentumfilmet, s ennek hatására tért át a növényi étrendre. Ez a dokumentumfilm a vegán életmód mellett szóló egészségügyi érveket boncolgatja csupán, de azokat nagyon hitelesen.

"A valódi változást azonban - meséli Amis Cameron - az hozta meg, amikor megértettük a kapcsolatot az étkezés és a környezet sorsa között. A vegán étrend nagyon jót tett az egészségünknek és a gyerekeink egészségének, de mindezekkel együtt számunkra most már a környezetvédelem van a fókuszban."

 "Nem nevezheted magad környezetvédőnek, ha még mindig állatokat fogyasztasz"
A. Cameron

A klímakutatók és az ENSZ is egyetért vele ebben, s a megoldást a vegán étrend globális elterjedésében látják, mivel az állattartás már közismerten az üvegházhatású gázok túlsúlyának és egyéb hatalmas környezeti terheknek egyik legfőbb okozója.

Mindezek miatt a most megnyíló környezettudatos szellemiségű magániskolában, Californiában, kizárólag vegán ételeket kapnak majd a gyerekek.

Forrás: veganallatvedelem.blogspot.hu Az eredeti angol cikk

Idézetek hírességektől

"Tegyél bele egy bölcsőbe egy kisbabát egy almával, meg egy nyuszival. Ha a nyuszit eszi meg, és az almával játszik, veszek neked egy új autót."

Harvey Diamond

Szakrális idézetek

„Végtelen boldogságot nyer az, aki nem kötöz meg és nem öl meg élőlényeket, hanem mindenkinek csak a javát akarja. Aki senkinek nem árt, erőfeszítés nélkül elnyer mindent, amire gondol, amit elvállal, és amire koncentrál.”

(Manu-szamhitá 5.46-47)