Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Furcsa döntéssel igyekszik minél jobb állapotba hozni futballistáit a Forest Green Rovers vezetősége. A klub már 2011-ben száműzte a menüjéből a vörös húsokat, a hétvégén pedig a hal-, és az egyéb húskészítmények tűntek el az étlapról. A csapat lett a világ első vegán futballklubja.

Az angol ötödosztályban szereplő klub tulajdonosa, Dale Vince a Rovers honlapján mesélte el, hogy már évek óta nem szolgálnak fel sem a játékosoknak, sem a szurkolóknak, de még a személyzetnek sem húsételeket.


Fotó: Brucefenn / Facebook / Forest Green Rovers

„Ez egy küldetés, hogy drukkereinknek egy másfajta szemléletet mutassunk. Ezzel egy másik táplálkozási kultúra felé nyitottunk. Eddig is sok ételünk volt vegetáriánus, most hal- és a húskészítmények kizárásával teljesen afelé nyitottunk."

Vince még hozzátette, a hús-, és tejipar károsanyag-kibocsátása nagyobb, mint a világ összes repülőgépéé, vonatáé, autójáé és hajójáé összesen.

„Döbbenetes adat: Nagy-Britanniában évente több, mint egymilliárd állatot esznek meg évente, ez naponta hárommillió, és ebbe még nem számoltuk bele a halakat. Mi megmutatjuk, milyen a növényi alapú étrend, és reméljük, követőink is lesznek hamarosan."

(Forrás: Csizmadia Zoltán, index.hu, 2015.11.03.)

Idézetek hírességektől

"A jövő orvosa nem orvosságot fog felírni, hanem felkelti páciensei érdeklődését a diéta, testkultúra iránt. Továbbá megmutatja nekik, a betegségek okát és a megelőzés módját."

(Thomas Edison)

Szakrális idézetek

„Húst sose lehet szerezni anélkül, hogy ne ártanának élőlényeknek, élőlények bántalmazása megakadályozza a mennyei boldogság elérését. Ezért el kell kerülni a hús fogyasztását. Aki jól meggondolta a hús undorító eredetét, az állatok megkötözésének és lemészárlásának kegyetlenségét, az teljes mértékben tartózkodni fog a húsevéstől.” (Manu-szamhitá 5.48-49)