Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Furcsa döntéssel igyekszik minél jobb állapotba hozni futballistáit a Forest Green Rovers vezetősége. A klub már 2011-ben száműzte a menüjéből a vörös húsokat, a hétvégén pedig a hal-, és az egyéb húskészítmények tűntek el az étlapról. A csapat lett a világ első vegán futballklubja.

Az angol ötödosztályban szereplő klub tulajdonosa, Dale Vince a Rovers honlapján mesélte el, hogy már évek óta nem szolgálnak fel sem a játékosoknak, sem a szurkolóknak, de még a személyzetnek sem húsételeket.


Fotó: Brucefenn / Facebook / Forest Green Rovers

„Ez egy küldetés, hogy drukkereinknek egy másfajta szemléletet mutassunk. Ezzel egy másik táplálkozási kultúra felé nyitottunk. Eddig is sok ételünk volt vegetáriánus, most hal- és a húskészítmények kizárásával teljesen afelé nyitottunk."

Vince még hozzátette, a hús-, és tejipar károsanyag-kibocsátása nagyobb, mint a világ összes repülőgépéé, vonatáé, autójáé és hajójáé összesen.

„Döbbenetes adat: Nagy-Britanniában évente több, mint egymilliárd állatot esznek meg évente, ez naponta hárommillió, és ebbe még nem számoltuk bele a halakat. Mi megmutatjuk, milyen a növényi alapú étrend, és reméljük, követőink is lesznek hamarosan."

(Forrás: Csizmadia Zoltán, index.hu, 2015.11.03.)

Idézetek hírességektől

„Igazi emberi kultúráról először majd akkor beszélhetünk, ha nemcsak az emberevés, hanem a húsevés minden fajtája is kannibalizmusnak számít."

Wilhelm Busch

Szakrális idézetek

A Buddha így szólt Mahamatihoz: "A HÚSEVÉSNEK SZÁMTALAN BŰNE VAN. Minden Bodhiszattvának (spirituális gyakorlónak) fejlesztenie kellene nagyszerű könyörületét és együttérzését, hogy ne egyen húst."

Lankavatara Szútra (Tripitaka 671.)