Moha vegetáriánus és vegán honlapja

 

Don Thompson idén állt fel a McDonald's éléről, miután két és fél évig volt az étteremlánc vezérigazgatója. Lemondásának legfőbb oka, hogy a cég tavalyi bevételei 20 százalékkal csökkentek a 2013-as évhez képest.


Fotó: AFP / Paul J. Richards

De úgy tűnik, Thompsonnak ezzel együtt a húsból is elege lett, ugyanis a Beyond Meat nevű startup cég igazgatótanácsába ült be, a cég vegán, húshelyettesítő termékekkel foglalkozik – derül ki a Fortune cikkéből. "Don szakértelme és vezetői tapasztalata felbecsülhetetlen” – mondta a Beyond Meat alapítója és vezérigazgatója, Ethan Brown. A cég készítményei úgy néznek ki, mint a hús, az ízük is olyan, mint a húsnak, sőt fehérje szempontból is olyan a tápértékük, mint a húsnak, ám ezek mégis teljesen vegán termékek. Így a fogyasztók ehetnek steaket, vagy elkészíthetik a kedvenc burritójukat, ami még ízvilágában is hasonlít az igazira, csak egészségesebb, mint a hús. Ehhez azonban komoly termékfejlesztésre van szüksége, mert az ilyen ételek leginkább ott buknak meg, hogy csak majdnem olyan az ízük, mint a húsnak.

Persze a cégnek leginkább Thompson neve kell, hiszen óriási marketingfogás egy üzleti életben jól csengő nevet leszerződtetni. A Beyond Meat egyébként ebben igen erős, ugyanis a startup befektetői között van Bill Gates és az Egyesült Államok egyik legnagyobb élelmiszergyártó – köztük olyan márkanevek, mint a Pillsbury, Häagen-Dazs, Cheerios – cége, a General Mills is.

(hvg.hu, 2015. november 11.)

Idézetek hírességektől

"Ha úgy gondolod, hogy vegánnak lenni nehéz, gondolj bele, milyen nehéz az állatoknak, ha nem vagy az"

Gary L. Francione

Szakrális idézetek

"Nézd csak a mezők termésének növekedését és a Gyümölcshozó fákat és növényeket. Jaj az erősnek, aki visszaél erejével Jaj a Vadásznak, mert vadászni fognak rá."

A Szent Tizenkettő evangéliuma (14. előadás)