Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Egy görög kávézóban igazán átérzik a karácsonyi jóságot: zárás után kóborkutyákat engednek aludni a padokon.

Egy görög szigeten, Leszboszon van egy Hott Spott nevű kávézó. A kávézó hajnali 3-kor zár, de ez a szabály csak az ember vendégekre vonatkozik, zárás után ugyanis

a sziget néhány fiatal és védtelen kóborkutyája bejöhet a kávézóba, hogy biztonságos és meleg helyen alhasson.

Az éjjeli kávézóról egy Eusztraliosz Papanisz nevű görög egyetemi tanár készített egy fotót, ezt december elején feltöltötte a Facebookra. Azóta több százezren osztották meg a képet elismerő kommentekkel.

A kávézóban azt mondták, hogy ahogy Görögország nagyobb részében, a gazdasági válság kezdete óta Leszboszon is egyre több a kóborkutya. A kávézóban pedig már július óta minden éjjel alszanak kutyák. Minden este megjönnek, beengedik őket, lefekszenek, reggel pedig elmennek. A személyzetet nem zavarják.

(444, Huffington Post)

Idézetek hírességektől

„Nyugaton az évek során a számtalan pata és száj nagyobb hatással volt a vegetáció és felszíni formák megváltoztatására, mint az összes vízügyi projekt, felszíni bánya, erőmű, autópálya és felparcellázott ingatlanfejlesztés együttesen."

Philip Fradkin, Audubon, National Audubon Society

Szakrális idézetek

„Azok, akik nem ismerik az igazi kötelességet, és bár gonoszak és kevélyek, erényeseknek tartják magukat, lelkiismeretfurdalás vagy a büntetéstől való félelem nélkül ölik meg az állatokat. A következő életükben ezeket a bűnösöket ugyanazok az állatok ölik meg, akiket ebben a világban megöltek.”

(Srimad Bhágavatam 11.5.14)