Moha vegetáriánus és vegán honlapja

 

Az 50 éves amerikai énekes-szövegíró Los Angelesben megnyitotta vegán éttermét, melynek nyereségét különféle állatvédelmi szervezeteknek ajánlja fel.

A Silver-tó szomszédságában lévő Little Pine étterem képviselői azt mondják, hogy az ötlet magától Mobytól származik.

Nem egy hagyományos vállalkozásnak indult a Little Pine. Szeretném, ha az étterem pozitív fényben tűntetné fel a ’veganizmust’. Fontosnak tartom, hogy támogassuk az állatvédő szervezeteket, akik csodálatos munkát végeznek.” – nyilatkozta a zenész.

Moby a következő szervezeteket szeretné támogatni étterme nyereségéből: The Humane Society, Farm Sanctuary, Sea Shepherd, PETA, Animal Legal Defense Fund, stb.

Forrás: billboard

Idézetek hírességektől

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik... Helytelen mindennapi imáinkban a könyörületes Isten áldását kérnünk, míg magunk nem gyakorlunk elemi könyörületet teremtménytársaink iránt."

Mohandas Gandhi

Szakrális idézetek

"Mert őszintén megmondom, aki öl, az magát öli meg, és aki leölt állatok húsát eszi, a halál testét eszi. Mert vérében minden egyes vércsepp méreggé válik; leheletében leheletük bűzlik; húsában húsuk forr; csontjában csontjuk meszesedik; belében az ő belük rothad; szemében az ő szemük lemezesedik; a fülében az ő fülük zsírja van. És haláluk az ő halála lészen."

Az esszénus békeevangélium, 1. könyv