Moha vegetáriánus és vegán honlapja

A hollywoodi színészek eddig is előszeretettel nyitottak éttermeket, akkor azonban mégis csak meg kell állni egy szóra, amikor az akciófilm-szcéna egyik legjobb negatív figurája vegan taqueriát nyit.


Jenn Harris / LA Times

Danny Trejo zord arcnak tűnhet úgy a fizimiskája, mint a filmszerepei alapján. Azonban a félelmetes külső nagy szívet takar. Annak ellenére, hogy a hatvanas években a leggyakoribb elfoglaltsága az volt, hogy ki-be járt a kaliforniai börtönökbe. Azóta viszont már megjavult, sőt, nemrég ünnepelte, hogy több mint négy évtizede józan. És tiszta, mert persze a narkoval is akadtak problémái. Trejóról kevesen tudják, hogy ma már nagy állatjogi aktivista, és az étkezésére is különös figyelmet fordít.

Ash Shah és Jeff Georgino producerekkel közösen megnyitandó Los Angeles-i étterme ráadásul nem csak az állatpajtásokra lesz tekintettel a vegan felhozatalával, hanem a napi megmaradt kajákat a helyi hajléktalanszállóra tervezik átvinni.

Ebből az is következik, hogy minden nap friss kajákkal várják majd a vendégeket. Mondjuk ez amúgy is alap lenne, mert Daniel Mattern nevű séfjüknek köszönhetően alapvetően prémium kézműves cuccokban gondolkoznak: házi szószok, biosaláták, mungóbabbal töltött tortilla, illetve például borsos tufuval vagy sült avokádóval töltött tacók szerepelnek majd az étlapon.

"10 féle tacos-unk van." - mondta Trejo. "Ez olyan dolog, amit mindenki szeret."

Trejónak nem ez az egyetlen érdekeltsége a hipsztergasztróban. Korábban már fektetett pénzt kézműves sörbe, sőt, saját kávémárkája is van. A következő célja pedig egy fagyiszendvicsező megnyitása.

(urbanplayer / trueactivist)

Idézetek hírességektől

„Az első lépést egy tudatosabb, ökologikusabb és az egész kozmoszt szolgáló életmód felé, a legegyszerűbben a táplálkozási mód megváltoztatásával lehet elkezdeni. Azzal, ahogy táplálkozom, hozzájárulok a bolygó megmentéséhez vagy annak pusztulásához. Számomra úgy tűnik, nem az almába való beleharapás, hanem a húsba való beleharapás hozta meg a bűnbeesést. Az élet tisztelete és a világ összes teremtményével való együttérzés, ezek a valódi humanitás mércéi."

Barbara Rütting

Szakrális idézetek

Egy ember nem azért nemes (vagy kiválasztott), mert élő lényeket sebesít meg. Azért hívják nemesnek, mert nem sebesít meg élő lényeket.

Dhammapada Szútra 19:270