Moha vegetáriánus és vegán honlapja

A napokban az egyik legmeghatározóbb olasz divatház vezetője, a 81 éves Giorgio Armani is csatlakozott azokhoz a merész luxusmárkákhoz, melyek az elmúlt években hajlandóak voltak felhagyni az állati szőrméből készült ruhadarabok gyártásával – számol be a Dazed Digital az ésszerű döntésről, mely a 2016-os őszi-téli kollekciók bemutatásával lépett hatályba és az egész Armani birodalomra, azaz az Emporio Armani, az Armani Jeans és az Armani Exchange vonalra is egyaránt érvényes.

"Örömmel jelentem be, hogy az Armani Group nem használ több állati szőrmét a kollekcióiban. Az elmúlt években végbement technológiai fejlődés ugyanis lehetővé teszi számunkra, hogy megfelelő alternatívát találjunk a szőrme előállítására anélkül, hogy kegyetlen és felesleges kínzásnak vetnénk alá az állatokat" – mondta a környezet- és állatbaráttá vált tervező, aki ezzel a húzással olyan divatházak mellé állt be a sorba, mint a Stella McCartney, a Ralph Lauren, a Calvin Klein, a Hugo Boss vagy a Tommy Hilfiger.

"Nem divatos a szőrméjük miatt megölni az állatokat" – üdvözölte a tervező döntését a Humane Society International brit ügyvezető igazgatója, Claire Bass, aki meghatározó és fontos üzenetként értékelte Armani hozzáállását. Az olasz dizájner egyébként nem a napokban lett ekkora állatvédő, jó ideje együttműködik már az állatvédelmi szervezettel, valamint a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) tagjaival is. Kíváncsian várjuk, hogy az olyan prémbarát divatházak, mint például a Fendi, a Moschino vagy a Michael Kors mikor intenek búcsút az állati szőrmék, bőrők és tollak felhasználásának és térnek át az egyébként környezetszennyezőnek kikiáltott kamuszőr gyártására.

[Adamek Alma, divany.hu, 2016. március 29.]

 

Idézetek hírességektől

"A Föld bőségesen ellát bennünket ártatlan ételekkel, olyan lakomákat biztosít nekünk, amelyekhez nem tapad vérontás, vagy mészárlás. Csak a fenevadak csillapítják éhüket hússal, s még az állatok közül sem mind, mert a lovak, a marhák és a birkák fűvel táplálkoznak."

Pithagorasz

Szakrális idézetek

"Aki szeretné elérni a Legfelsőbb Békét, annak SEMMI ESETRE SEM SZABAD BÁRMILYEN ÁLLAT HÚSÁT ENNIE a világon."

Mahabharata Anusasanika Parva 115:55