Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Az ország minden vágóhídjára kiterjedő ellenőrzést rendeltek el a francia hatóságok, írja a Local. Azután döntöttek a vizsgálat mellett, hogy újabb brutális állatkínzásról került ki videó.

Nem ez az első eset, hogy az L214 nevű állatvédő szervezet szabálytalanul működő vágóhidat leplez le Franciaországban. Tavaly októberben egy rejtett kamerás felvételen látható volt, hogy több állat magához tér feldarabolás közben. A francia mezőgazdasági miniszter a nemrég kikerült videót látva azonnal elrendelte a vágóhíd bezárását, és átfogó vizsgálatot követel.

A dél-franciaországi vágóhídon készült felvételen látható, hogy a dolgozók folyamatosan ütlegelik a még maguknál lévő állatok fejét, ám némelyikük a sokadik csapás után sem ájul el. Az egyik pillanatban az is látható, hogy egyik dolgozó egyszerűen nekicsapja a birkát a falnak, ugyanakkor azt is látni, hogy a lábuknál fogva lógatott állatok még maguknál vannak. Egy másik esetben szintén maguknál levő teheneket szúrnak nyakon.

Az L214 szerint a miniszter reakciója kevés, minden vágóhídra kamerákat kellene szerelni, hogy megakadályozzák a brutalitást, és kevesebb hús fogyasztására ösztönözzék az embereket.

[Sajó Dávid, index.hu, 2016.03.29.]

Idézetek hírességektől

"Szeretem az állatokat, minden állatot. Nem bántanék egy macskát, egy kutyát, tehenet vagy csirkét sem, és nem is kérnék erre senkit. Ezért vagyok vegán"

Peter Dinklage

Szakrális idézetek

Minden teremtmény a földön érző lény. "Nincs állat a földön, de madár sincs, mely a szárnyain repül - ők ugyanolyan közösség mint ti vagytok."

Korán, 6:38