Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Nem ritka Berlinben, hogy egy újonnan nyíló étterem ingyen étellel vagy itallal kecsegteti a potenciális vásárlókat, hogy minél többen legyenek ott nyitásnál, és minél többen beszéljenek róla.

Ez sikerült már-már túl jól egy új vegán étteremnek, a Dandy Dinernek a Neukölln-negyedben. A rendőrség ugyanis szombat este nem sokkal nyolc után úgy érezte, kezd eszkalálódni a helyzet, és aggasztóan kezd kicsúszni a kezükből a kontroll. Az embertömeg a bolt előtt hatalmasra növekedett, a rendőrök pedig nem tudták tovább biztosítani a helyszínt. Ekkor már 300-an nyomakodtak be az étterembe, és további 500 vendég várakozott odakint. A rendőrök nem is akartak segíteni az étterem tulajdonosain, azt mondták nekik, hogy vagy azonnal bezárnak, vagy a rendőség takarítja ki az egész üzletet.

A vegán éttermek hatalmas népszerűségre tettek szert az utóbbi időben, a hipszterek divatszimbólumává vált, és egyre több nyílt az újonnan dzsentrifikálódott helyeken, mint például Neukölln, ami egészen az utóbbi időkig elég rossz hírű negyed volt, magas bűnözési rátával és sok szegény bevándorlóval.

A Dandy Dinnerre azért is lehettek annyian kíváncsiak, mert a két tulajdonosa jó hírű divatblogger. Egyikük azt mondta, szégyen, hogy olyan gyorsan be kellett zárniuk, de összességében elégedett, mert még sosem látott ilyen jó megnyitót.

 

[vs.hu]

Idézetek hírességektől

„Nyugaton az évek során a számtalan pata és száj nagyobb hatással volt a vegetáció és felszíni formák megváltoztatására, mint az összes vízügyi projekt, felszíni bánya, erőmű, autópálya és felparcellázott ingatlanfejlesztés együttesen."

Philip Fradkin, Audubon, National Audubon Society

Szakrális idézetek

"Az az ember, aki más élőlényeknek árt, az nem jut a mennybe még akkor se ha énekelte a Védák himnuszait, adományozott, lemondásokat végzett vagy esetleg áldozatokat mutatott be. Az erőszakmentesség a kegyesség legmagasabb formája."

Padma Purana 31.25-25