Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Nem csak a politikusok, de a séfek számára is összeérhet a magánélet és a munkahely a közösségi médiában, mégpedig elég durva következményekkel.

Alex Lambert, egy jóhírű londoni szálloda séfje komoly vitába keveredett valakivel az interneten a húsevés témakörében és mondott néhány durva dolgot. Valószínűleg nem gondolta volna, hogy mindez az állásába fog kerülni.

Egészen konkrétan az a mondat jött ki Lambert billentyűzetéből a vita hevében, hogy

Személyes kedvencem vegánokkal húst etetni a tudtukon kívül

amivel megásta későbbi sírját.


Lambert itt még vidám volt
Forrás: Instagram

A Littleover Lodge Hotel vezetői minderről úgy értesültek, hogy az emberek egyszer csak elkezdték a szállodájukat leminősíteni a közösségi oldalakon és negatív véleményüket azzal indokolták, hogy az intézmény séfje húst etet vegánokkal.


Azt mondta, nem azt mondta?
Forrás: Twitter

A szálloda képviselői először kiálltak Lambert mellett, de egy idő után beadták a derekukat és elbocsátották a szakácsot. Bár azttovábbra is fenntartották, hogy nincs semmiféle bizonyítékrá, hogy valaha is történt volna akár csak egyetlen eset is, amikor vegán vendégekkel húst etettek.

Az internet népe most két pártra szakadt, az egyik fele kárörvendően ünnepel és remélik, hogy Lambert soha többet nem kap konyhában munkát. A másik fele pedig militáns vegánok bosszúhadjáratáról és gyenge szállodai vezetésről beszél.

 

(forrás: origo.hu, 2016.07.14.)

Idézetek hírességektől

"Tegyél bele egy bölcsőbe egy kisbabát egy almával, meg egy nyuszival. Ha a nyuszit eszi meg, és az almával játszik, veszek neked egy új autót."

Harvey Diamond

Szakrális idézetek

"Kabir, a babból és rizsből álló vacsora kiváló, ha egy kis sóval ízesítik. Ki vágatná el a torkát, azért, hogy húst egyen a kenyeréhez?"

Guru Granth Sahib, Szent Kabir-ji Megvilágosodott Mester által, 1374. oldal