Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Úgy tűnik, a vegánoknak sem kell már nélkülözniük a hamburger örömeit, mert Amerikában kifejlesztették a tökéletes húsmentes burgert. Mostantól egy Michelin-csillagos étteremben is elérhető.

Az Impossible, azaz lehetetlen névre keresztelt hamburgerről már eddig is sokan áradoztak, hogy mennyire finom és milyen tökéletes élményét adja a burgerezésnek. Most azonban, hogy a Public nevű Michelin-csillagos étterem is kínálja, már tényleg biztosak lehetünk benne, hogy tud valamit.


vegán hamburger
Forrás: Impossible Foods

A hamburger gabonafehérjéből, kókuszolajból és egy heme nevű molekulából készül, amely a marha színét és fémes ízét biztosítja különben.

Állítólag még elég rágós is, hogy a hús érzését visszaadja.

Brad Farmerie, a Public séfje is megadta magát a trendnek és az Impossible minőségének, ezzel még magasabb szintre emelve a vegán fogást.


Az angol nyelvű videóban húsevőket kérdeznek, mindnek tetszik,
egyikük azt mondja, hogy nem tudná megkülönböztetni a marhahús hamburgertől.

A hamburgert egyébként az Impossible Foods nevű vállalkozás fejlesztette ki, amelyet Bill Gates is támogat. A cég szerint egy hamburgert 95 százalékkal kevesebb forrás felhasználásával állítanak elő a hagyományos burgerekhez képest.

Ez az Impossible Foods nevű cég nagy dobás: egyik befektetője a Bill Gates, de rajta kívül egyébként a Google is. A Google fel is akarta vásárolni nemrég a céget, de 300 millió dollárért se volt eladó!

A veganizmus kezd igazi nagy üzlet lenni!

Forrás:

Idézetek hírességektől

"Egy afrikai utazó némely afrikai kannibál törzset abban az időben látogatott meg, amikor még emberhúst ettek. A kannibálok kijelentették előtte, hogy azért szeretik jobban az emberhúst, mint az állati húst, mert az állatok piszkosak, a négerek viszont naponta háromszor mosakodnak.
- Óh mily borzalmas! - kiáltott fel az afrikai utazó amikor az ételre pillantott, amelyet a kannibálok fogyasztottak.
- Dehogy! Pompás íze van sóval - felelte a törzsfőnök.
- Óh, mily borzalmas! - mondják a vegetáriánusok, ha bárány - vagy disznóhúst pillantanak meg civilizált emberek asztalán.
- Dehogy! - Pompás íze van sóval - felelik a civilizáltak.
De van-e köztük és a vadak közt különbség? ... Nem egyformán érzéketlenek-e ama lények szenvedéseivel szemben, amelyeknek testét elfogyasztják?"

Lucy Mallory

Szakrális idézetek

"Mire való nekem véresáldozataitok sokasága? – ezt mondja az ÚR. Megelégeltem a kosok egészen elégő áldozatait és a hizlalt marhák kövérjét. A bikák, bárányok és bakok vérében nem gyönyörködöm.

...

Ha kitárjátok kezeteket, elrejtem szememet előletek. Sőt ha megsokasítjátok is az imádságot, akkor sem hallgatom meg: kezetek vérrel van áztatva.

Mossátok meg, tisztítsátok meg magatokat, távoztassátok el szemem elől gonosz cselekedeteiteket, szűnjetek meg gonoszt cselekedni."

Ézsaiás 1:11, 15-16