Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Úgy tűnik, a vegánoknak sem kell már nélkülözniük a hamburger örömeit, mert Amerikában kifejlesztették a tökéletes húsmentes burgert. Mostantól egy Michelin-csillagos étteremben is elérhető.

Az Impossible, azaz lehetetlen névre keresztelt hamburgerről már eddig is sokan áradoztak, hogy mennyire finom és milyen tökéletes élményét adja a burgerezésnek. Most azonban, hogy a Public nevű Michelin-csillagos étterem is kínálja, már tényleg biztosak lehetünk benne, hogy tud valamit.


vegán hamburger
Forrás: Impossible Foods

A hamburger gabonafehérjéből, kókuszolajból és egy heme nevű molekulából készül, amely a marha színét és fémes ízét biztosítja különben.

Állítólag még elég rágós is, hogy a hús érzését visszaadja.

Brad Farmerie, a Public séfje is megadta magát a trendnek és az Impossible minőségének, ezzel még magasabb szintre emelve a vegán fogást.


Az angol nyelvű videóban húsevőket kérdeznek, mindnek tetszik,
egyikük azt mondja, hogy nem tudná megkülönböztetni a marhahús hamburgertől.

A hamburgert egyébként az Impossible Foods nevű vállalkozás fejlesztette ki, amelyet Bill Gates is támogat. A cég szerint egy hamburgert 95 százalékkal kevesebb forrás felhasználásával állítanak elő a hagyományos burgerekhez képest.

Ez az Impossible Foods nevű cég nagy dobás: egyik befektetője a Bill Gates, de rajta kívül egyébként a Google is. A Google fel is akarta vásárolni nemrég a céget, de 300 millió dollárért se volt eladó!

A veganizmus kezd igazi nagy üzlet lenni!

Forrás:

Idézetek hírességektől

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik... Helytelen mindennapi imáinkban a könyörületes Isten áldását kérnünk, míg magunk nem gyakorlunk elemi könyörületet teremtménytársaink iránt."

Mohandas Gandhi

Szakrális idézetek

Ne légy azok között, akik a bort isszák, sem azok között, akik tobzódnak a húsban.

Példabeszédek 23:20, Szent Biblia