Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Tavasszal fog megjelenni BBC iplayer-en egy vegán film,  szereplői többek közt Martin Freeman, Vanessa Feltz, JME, stb.

Közzétették a szereposztást Simon Amstell első filmjéhez, amelynek címe: Mészárlás: A múlt lenyelése (Carnage: Swallowing The Past). A film tavasszal fog megjelenni BBC iplayer-en. Amstell így nyilatkozott róla: "Írtam és rendeztem egy filmet a veganizmusról. Sajnálom."

A Chortle szerint a film "egy 2067-ben játszódó utópisztikus visszatekintés egy olyan korra, amikor az emberek megettek más állatokat. A jövőben ezt szükségtelen szenvedésből fakadó, elképzelhetetlen vérfürdőnek fogják tekinteni."

Szereplői többek közt Alex Lawther, Joanna Lumley, Martin Freeman, Dame Eileen Atkins, Lindsay Duncan, Gemma Jones, John Macmillan, Linda Basset, és Marwan Rizwan. Önmagát alakítja Lorraine Kelly, Kirsty Wark, Vanessa Feltz és JME.


A Factmag MC JME-ről: "A leghangosabb vegán grime előadó önmagát fogja alakítani."

 

Forrás:

Idézetek hírességektől

„Naponta negyvenezer gyermek hal meg a világon táplálékhiány miatt. Mi, akik nyugaton túlesszük magunkat, akik gabonával etetjük az állatokat, hogy húst állítsunk elő, ezeknek a gyerekeknek a húsát esszük.”
Thich Nhat Hanh

Szakrális idézetek

Akkoriban Arya (bölcs) Mahamati Bodhiszattva-Mahaszattva így szólt a Buddhához: "Bhagavan (világszerte tisztelt) látom, hogy minden világban, a születés és halál között vándorlást, az ellenségeskedésbe keveredést, és a gonosz útra tévelyedést, mindezt a húsevés és a körkörös gyilkolás okozza. Azon viselkedések mohóságot és dühöt okoznak, és az emberi lények ettõl képtelenek kimenekülni a szenvedésbõl. Ez az, ami valóban fájdalmas."

Lankavatara Szútra (Tripitaka 671.)