Moha vegetáriánus és vegán honlapja

A herceg nyíltan beszél elkötelezettségéről, egy etikusabb világ létrehozásáról


Khaled herceg csökkenteni akarja az állati szenvedést

Khaled bin Alwaleed bin Talal szaúdi herceg befektetett a Plant Based News-ba (PBN).

A partnerség egy a sok közül, amiket a vegán herceg célját, a nagyüzemi állattartás megszüntetését követve létrehozott.

Néhány hete KBW Ventures nevű befektető cége része volt annak a csoportnak, akik 17 millió USA dollárt invesztáltak a Memphis Meats high-tech mesterséges hús vállalkozásba. Múlt héten jelentették be, hogy csatlakozott a növényi alapú élelmiszerek széles skáláját gyártó Hampton Creek startup cég igazgatótanácsához.

Pénzt pumpált a zöld energiába is.

‘Gyönyörű’

A PBN jelenleg globálisan hetente körülbelül ötmillió embert ér el vegán orientációjú tartalmak, köztük cikkek, eredeti videók és interjúk megosztásával.

A herceg szerint ‘gyönyörű program az emberek segítése, hogy megértsék, mi pontosan a növényi alapú étrend, és ez mit jelent az állatoknak.’

Hozzáteszi,

"jó közvetítő eszköz számomra, hogy társulok két tehetséges emberrel. Tényleg úgy gondolom, hogy ugyanaz a szenvedély dolgozik bennünk a nagyüzemi állattartás felszámolásáért, és azért, hogy alternatívákat adjunk az embereknek táplálkozásuk javításához és étkezési szokásaik megváltoztatásához."

Információ

Khaled herceg szerint a honlap értékes bepillantást nyújt az állattartásba és a mezőgazdaságba.

Mint mondja:

“Ami még fontosabb, úgy gondolom, a Plant Based News jobb módot kínál az embereknek, hogy megértsék, mi történik a hagyományos mezőgazdasági ágazatokban. A hús- és tejipar erőlködik? Csak számoljunk be az embereknek a tényekről, és bízzuk rájuk a döntést.”

Fősodor

Hisz abban is, hogy van tere a fősodrú média hírforrásaiból gyakran hiányzó hírek közlésének.

“Nem fogod azt látni, hogy a New York Times vagy a Washington Post arról fog beszélni, hogy mi az USA Ag-Gag törvénye (kb. mezőgazdasági átejtés törvénye) – de azt fogod látni, hogy mi beszélünk erről, és arról, hogy mit jelent ez az állatokra, és egyénként a te egészségedre nézve.”


Robbie Lockie és Klaus Mitchell a társ-alpítója és alapítója PBN-nek

Plant Based News

A PBN-t eredetileg Klaus Mitchell indította el 2015-ben közösségi média projektként, Robbie Lockie 2016-ban csatlakozott, hogy segítsen a nagyobb közönség elérésében. Idén februárban jegyezték be a céget.

Az alapító Klaus Mitchell szerint,“Bár nagyszerű az, hogy az információ megosztása online demokratikusabb, nehéz lehet meggyőződni arról, hogy mi hiteles. Mi tényeken alapuló, kiegyensúlyozott információt nyújtunk. Az olvasók és nézők jöhetnek hozzánk, hogy híreket találjanak a növényi alapú étrendnek az egészségünkre, az állatokra és a környezetre gyakorolt hatásairól.”

Vízió

Robbie Lockie társalapító hozzáteszi: “Az emberek talán javítani akarják az egészségüket, jobban meg akarják érteni az etikai kérdéseket, vagy csökkentenék a szénlábnyomukat, de ellentmondó üzenetekkel bombázzák őket. Mi félbe akarjuk szakítani a hagyományos narratívát, gátat szabva a nagy hatalmú állattartó lobbi által terjesztett félrevezető információnak.”

A vállalat, amelynek jelenleg több alkalmazottja van az USA-ban és Nagy-Britanniában, a partnerséget működésének kiterjesztésére fogja használni, a teljesítmény növelésével és szélesebb közönség elérésével.

“Felül akarunk emelkedni határokon, nyelveken és kultúrákon, hogy világszerte elérjük az embereket”, - mondja Lockie.

“Ez a víziónk.”

 

Forrás:

Idézetek hírességektől

"...nincs kétségem afelől, hogy az emberi faj folyamatos fejlődése során arra hivatott, hogy felhagyjon az állatok fogyasztásával, úgy ahogyan a vad törzsek is elhagyták az emberevést, amikor civilizáltabbakkal kerültek kapcsolatba."

David Thoreau:
Walden

Szakrális idézetek

"Ha tudjuk, hogy az állatokat a húsúkért ölték meg, de mégis megesszük, már elkövetjük az ölés bűnét. Ha miattunk ölik meg az állatokat, akkor a bűn hozzánk tartozik, és a halott lélek ránk fog neheztelni, nem a gyilkosra. Ha készek vagyunk megenni a húst, az azt mutatja, hogy kegyetlenek és szívtelenek vagyunk. Ezért csak egy irgalmatlan szív tud húst enni, vagy a húsevőknek irgalmatlan szívük van."

Az Igazság könyve, 201-202 oldal, 25-33 sor