Moha vegetáriánus és vegán honlapja

A növényi alapú élelmiszertechnológiai startup minden tenyésztett állatot növényi alapú termékkel akar helyettesíteni


Az Impossible Burgert további állati élelmiszerek növényi változatai fogják követni
(Fotó: Impossible Foods Facebook)


Az Impossible Foods élelmiszertechnológiai cég közzétette ama célját, hogy eltávolít minden tenyésztett állatot, és növényi alapú termékekkel helyettesíti őket. A Szilícium-völgy növényi alapú startup cége a héten feltárta céljait, miszerint “2035-re teljesen le akarja cserélni az állatokat, mint élelmiszertermelési technológiát”.

A Bill Gates és Google Ventures által támogatott Impossible Foods le akarja cserélni a csirkehúst, sertéshúst, bárányhúst, sajtot, tojást és halat. Az élelmiszertechnológiai márka a növényi alapú Impossible burgerről ismert, ami ízét és elkészítését tekintve olyan, mint a valódi marhahús, és ugyanúgy ‘vérzik’ is.

Váltás

Patrick Brown, a vállalat vezérigazgatója egy keddi sajtótájékoztatón jelentette be szándékát az állattartó mezőgazdaság leváltásáról. A Stanford biokémikusa kijelentette:

“2035-re teljesen helyettesíteni akarjuk az állatokat, mint élelmiszertermelési technológiát”

“Mindenféle élelmiszer termelésén dolgozunk, amit állatokból nyerünk.”


Rachel Konrad, az Impossible Foods kommunikációs főigazgatója hozzátette:

“Nem burger cég vagyunk.”

“Egy élelmiszertechnológiai program vagyunk. Első termékünk példa volt a megvalósíthatóságra. Ezután lehet második, vagy tizedik termékünk.”


A cég ebben a hónapban nyitott meg a kaliforniai Oakland-ban egy gyártóüzemet, ahol havonta közel félmillió kilogramm növényi alapú ‘marhahús’ termelését kezdték el; azt tervezik, hogy év végéig 1000 kiskereskedelmi elárusítóegységhez jutnak el.

 

Forrás:

 

Kapcsolódó cikkek:

Idézetek hírességektől

"A jövő orvosa nem orvosságot fog felírni, hanem felkelti páciensei érdeklődését a diéta, testkultúra iránt. Továbbá megmutatja nekik, a betegségek okát és a megelőzés módját."

(Thomas Edison)

Szakrális idézetek

Akkoriban Arya (bölcs) Mahamati Bodhiszattva-Mahaszattva így szólt a Buddhához: "Bhagavan (világszerte tisztelt) látom, hogy minden világban, a születés és halál között vándorlást, az ellenségeskedésbe keveredést, és a gonosz útra tévelyedést, mindezt a húsevés és a körkörös gyilkolás okozza. Azon viselkedések mohóságot és dühöt okoznak, és az emberi lények ettõl képtelenek kimenekülni a szenvedésbõl. Ez az, ami valóban fájdalmas."

Lankavatara Szútra (Tripitaka 671.)