Moha vegetáriánus és vegán honlapja


Branson nagy változásokat lát (Fotó: D@LY3D)

“Úgy gondolom, nagyjából 30 éven belül nem lesz szükségünk állatok megölésére, minden hús tiszta vagy növényi alapú lesz, ugyanolyan lesz az íze, és mindenki számára sokkal egészségesebb is lesz”

Richard Branson

Akár a tejreklámokról van szó, ahol hírességek a tejtermékek ‘előnyeit” sulykolják, akár arról, ahogy Bill Cosby beadja, hogy a Jello finom, bőven van bizonyíték arra, hogy a befolyásolók óriási hatalommal bírnak az élelmiszerboltban hozott döntéseink felett.

Évtizedek

Ezt tekintetbe véve nem lehet figyelmen kívül hagyni a potenciális hatását annak a cikknek, amit Richard Branson a napokban jelentetett meg a Virgin honlapján. Ebben azt jósolja, hogy pár évtizeden belül az állatok el fognak tűnni az élelmiszer rendszerünkből.

Branson egyike azoknak a növekvő számú, nagyon gazdag és befolyásos befektetőknek, akik a mostanitól alapvetően különböző élelmiszerrendszert jósolnak. Ők felismerik étrendünk fenntarthatatlanságát és a közelgő változásokat, akár tetszik nekünk, akár nem; ezért előbb vagy utóbb akár csatlakozhatnánk is hozzá. Pont ezért támogatnak olyan cégeket, amelyek ízlelőbimbóink kényeztetése mellett azt ígérik, hogy eltávolítják az állatokat az egyenletből.


A laborban nőtt hús hétköznapi lesz – a növényi alapú termékek, mint az Impossible Burger, népszerűvé válnak

Pénz

Branson és Bill Gates az olyan ‘okos pénz’ befektetőkkel együtt, mint Cargill és Kimball Musk, nemrég beszálltak a Memphis Meats tiszta-hús cég 17 millió dolláros első, magánbefektetőket toborzó akciójába, így csatlakozva több más fenntartható élelmiszeripari céghez, melyek az utóbbi években impresszív mennyiségű tőkéhez jutottak.

Persze mondhatjuk azt, hogy Branson csak önmagáért beszél, merész kijelentéseket tesz, hogy támogassa a befektetéseit.

Figyelembe véve 2014-ben hozott döntését a húsevés elhagyásáról, én inkább azt mondanám, hogy egyszerűen összhangba hozza a pénzét a nézeteivel, melyek az állattartás környezetünkre gyakorolt hatásaiból fakadnak, az erdőirtásból, ami súlyosbítja a klímaváltozás bolygót károsító hatásait.

Winston Churchill hasonlóan merész jóslatot tett még az 1930-as években.

Látva azt a hihetelen fejlődést, amit a Mosa Meat, Hampton Creek, Finless Foods, és ehhez hasonló cégek mutatnak, lehet, hogy Branson egekig érő jóslata időben be fog következni.

A cikket eredetileg a Forbes közölte.

 

Forrás:

Idézetek hírességektől

„Az orvos a jövőben nem gyógyszert fog adni, hanem érdekeltté teszi betegét az emberi testről való gondoskodásban, a megfelelő táplálkozásban, továbbá a betegség okának megértésében és a betegség megelőzésében."

(Thomas Edison)

Szakrális idézetek

"Mert őszintén megmondom, aki öl, az magát öli meg, és aki leölt állatok húsát eszi, a halál testét eszi. Mert vérében minden egyes vércsepp méreggé válik; leheletében leheletük bűzlik; húsában húsuk forr; csontjában csontjuk meszesedik; belében az ő belük rothad; szemében az ő szemük lemezesedik; a fülében az ő fülük zsírja van. És haláluk az ő halála lészen."

Az esszénus békeevangélium, 1. könyv