Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Sziasztok Emma vagyok!

Mostanában sok olyan történetet hallottam nőkről, ami meglepett, elszomorított és emlékeztetett magamra. Próbáltam eltemetni magamban a régi életem, mióta megmentettek, de most utolért a deja moo. Most már talán el tudom mesélni a történetem. Szóval #metoo!

Már a gyerekkorom sem indult jól. Azonnal elvettek az anyukámtól, magamra maradtam hiába sírtunk egymás után. Aztán alig voltam több, mint 1 éves, amikor betuszkoltak egy kamrába, és megerőszakoltak. Ahogy utóbb megtudtam mi tehenek 4-5 éves korunktól vállalunk kisbocit. Nem is értem, hogy történt, de terhes lettem. Mikor végre megszültem egy csodaszép bocit, azon nyomban elvették tőlem, ahogy annak idején engem elszakítottak anyukámtól. Hiába sírtam hosszú hetekig, nem kíméltek. Csak a tejemet szipolyozták folyamatosan. Hiába fájt már mindenem, hiába kiabáltam, sírtam, gyulladt, gennyes tőggyel sem hagytak békén. Mikor azt gondoltam, hogy nincs több tej szabad leszek, újra kezdődött a rémálom. Újra megerőszakoltak. Gondoltam talán a második bocimat meghagyják nekem, de tévedtem.

Folytatódott ez az ördögi kör. Míg 4 éves nem lettem. Ekkor már nem tudtak tovább használni, gondolták a fogvatartóim, hogy valakiknek odaadnak, hogy végezzenek velem. Sok társamat láttam már így, hogy elviszik, erről a borzadály helyről, ahol éltem. Úgymond leselejtezték őket. Mikor engem is el akartak vinni egy nap, kétségbe estem, azt éreztem biztosan meghalok most már. Mikor megérkeztünk új fogvatartóimmal, már lélekben felkészültem arra, ami várni fog, elképesztő meglepetés ért. 

Azt hittem, hogy talán a nagy sokk miatt feldobtam a pacskert és a menyországban ébredtem. Először láttam életemben füvet, szívhattam friss levegőt, és láttam szabadon rohangászó teheneket. Kiderült, hogy ez a valóság. Azóta itt vigyáznak rám, és egyre boldogabb vagyok, ahogy egyre kevésbé jutnak eszembe az életem első évei. Én szerencsés vagyok, hogy megmentettek és megélhetem, hogy az öregkorom talán 20. évét is, de még most is nagyon sok tehenet tartanak csak azért, hogy elvehessék a tejét, aztán ha már nem tudják használni, fiatalon megöljék és megegyék az emberek.

Erről a borzalmas életről még nagyon kevesen beszélnek. És hogy te mit tehetsz ellene? Mondd el mindenkinek! Légy vegán! #HowIWillChange

Idézetek hírességektől

"Meggyőződésem szerint eljön egyszer az idő, amikor senki sem fog hullákkal táplálkozni, és senki sem lesz hajlandó mészáros mesterséget űzni. Sokan közülünk már most nem ennének húst, ha maguknak kellene elvágniuk az illető állat torkát!"

Bertha von Suttner,
béke Nobel-díjas (1905.)

Szakrális idézetek

"Ha tudjuk, hogy az állatokat a húsúkért ölték meg, de mégis megesszük, már elkövetjük az ölés bűnét. Ha miattunk ölik meg az állatokat, akkor a bűn hozzánk tartozik, és a halott lélek ránk fog neheztelni, nem a gyilkosra. Ha készek vagyunk megenni a húst, az azt mutatja, hogy kegyetlenek és szívtelenek vagyunk. Ezért csak egy irgalmatlan szív tud húst enni, vagy a húsevőknek irgalmatlan szívük van."

Az Igazság könyve, 201-202 oldal, 25-33 sor