Moha vegetáriánus és vegán honlapja

Franklin Graham meglepi a keresztény világot frissen bejelentett áttérésével... a veganizmusra. (szerk.: Franklin Graham tiszteletes, az USA jelenleg legbefolyásosabb prédikátora, a nagy népszerűségnek örvendő Billy Graham fia) Ha ez a kijelentés súrolja a szavahihetőség határát, nézd meg te magad a saját Facebook bejelentését! Billy Graham fia 747 000 Twitter követőjének bejelentette, hogy az új évben vegán étrendre vált, vagyis nem fog állati termékeket fogyasztani. Köztük vajat, tojást és tejet sem. Graham olyan komolyan veszi fogadalmát, hogy naponta tesz fel képeket vegán ételeiről a Twitterre. Ezek között legalább egy képet valami olyan gusztustalan dologról, amit állítása szerint korábban megevett: egy malacfejet.

A Christian Today honlap Graham-et idézi, aki vegán étrendjét testsúlyának csökkentésével és egészségének visszanyerésével magyarázza.

A VegNews - az ország "vezető vegán életmód magazinja" - az elsők között reagált Graham új étrendjére, emlékeztetve őt, hogy rengeteg "Isten-adta" nem-állati fehérje létezik, ami biztosítani fogja az ő jóllakottságát. Javasolta továbbá, hogy egyen sok burgonyát és hüvelyest.

Humoros látni, ahogy egyes Twitter követői húsételek közzétételével próbálják őt ismét észhez téríteni. Íme egy megjegyzés: "Nem akarok negatív lenni, de hogyan élhet az ember szalonna nélkül?"

Graham eddig nem adta fel új étrendi meggyőződését.

Mi okozott ekkora változást abban az emberben, aki imát fog vezetni a 2017-es elnöki beiktatáson? Szinte minden, amit eredeti bejelentésében, és az azt követő Twitter üzenetekben közöl, az egészségével kapcsolatos. És ez nagyon helytálló stratégia: a növényi alapú étrend felülmúlhatatlan védelmet nyújt mindennel szemben, a ráktól kezdve a szívbetegségig.

Bár Graham elárulta, hogy "mindenki arra fogad", hogy új vegán étrendje két napig se fog tartani, ő úgy gondolja, ha olyan bibliai alakok, mint Dániel, meg tudják csinálni, akkor ő is.

 "Emlékezzetek, a Bibliában Dániel teljesen növényi étrendre tért, és 10 nap után jobban nézett ki, mint azok, akik nem tettek így", mondta Graham. Graham kérte, hogy támogatói segítsék őt olyan remek vegetáriánus/vegán receptek közzétételével, amiket meg szeretnének osztani. A szerda reggelig érkezett több mint 5600 megjegyzésben Graham hívei bőven adtak neki különböző tanácsokat.

Tehát Franklin Graham rájön arra, amit az adventisták több mint egy évszázada tudnak: hogy a növényi alapú étrend a legjobb étrend. Jó étvágyat!

 

Forrás:

 

Idézetek hírességektől

Az iskola elhagyásáig nem volt látókörömben olyan személy aki húst evett volna. A szüleink és nagyszüleink azt mondták nekünk, hogy ha a cselekedetünkkel bántunk, Isten haragját hívjuk magunkra: ide tartozik az állatok megölése, az önvédelem kivételével. Mélyen és megingathatatlanul vésődött az elménkbe, hogy minden állatnak ugyanannyi joga van élni e világon, mint nekünk. Isten elrendelte, hogy ne öljünk állatot sem szórakozásból, sem saját céljainkért.

Bővebben...:

Szakrális idézetek

„Aki megengedi egy állat megölését, aki megöli, aki feldarabolja, aki húst vesz és elad, aki megfőzi, aki felszolgálja, és aki megeszi, ezeket mind az állat gyilkosainak kell tekinteni. Nincs nagyobb bűn, mintha egy ember, aki nem imádja az isteneket és az ősöket, és azzal igyekszik szaporítani a saját teste tömegét, hogy más lények húsát eszi.”

(Manu-szamhitá 5.51-52)